sâmbătă, 10 decembrie 2011

Windows XP va mai primi update-uri pana in 2014




Microsoft avertizeaza milioanele de utilizatori a sistemului de operare Windows XP care acum are mai putin de 1.000 de zile de suport. Desi asta inseamna mai mult de doi ani si jumatate inainte ca firmele si utilizatorii sa fie nevoiti sa faca un upgrade, multi nu s-au grabit sa faca pasul la un alt OS. Conform rapoartelor, XP inca detine 51% din cota de piata, in comparatie cu Windows 7 care detine 27%.

Incepand cu data de 8 Aprilie 2014, Microsoft nu va mai elibera patch-uri de securitate sau hotfix-uri pentru sistemul de operare imbatranit. Asadar, PC-urile cu Windows XP vor fi vulnerabile amenintarilor de securitate. In plus, multi furnizori de software nu intentioneaza sa extinda suportul aplicatiilor care ruleaza pe Windows XP, lucru care ridica si mai mult riscurile de securitate, si, in cele din urma, costurile suplimentare pentru departamentul IT.
Desigur, Microsoft spera ca in special intreprinderile sa faca upgrade la Windows 7, pentru care conform datelor au fost vandute 400 milioane de licente pana in prezent.
Totusi, mai este destul timp pana cand Microsoft nu va mai oferi suport pentru XP, timp in care se va lansa Windows 8, si poate chiar si alta versiune Windows.

Sursa: itstiri.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More