sâmbătă, 10 decembrie 2011

Opera Mini 6.1 si Opera Mobile 11.1 acum disponibile


La putin timp dupa lansarea browser-ului Opera 11.50 pentru PC, Opera Software a lansat astazi noi versiuni ale browserelor pentru variantele mobile.
Noile browsere lansate, Opera Mini 6.1 si Opera Mobile 11.1, beneficiaza de un camp de cautare integrat, care va afisa sugestii in timp ce utilizatorul scrie.

Ambele browsere sunt foarte asemanatoare datorita faptului ca folosesc aceeasi interfata, insa functioneaza diferit.
Browser-ul Opera Mini foloseste serverele Opera pentru a codifica si a comprima pagini web pana la 90%, inainte ca acestea sa fie trimise pe dispozitivul mobil. Conform companiei, Opera Mini va functioneaza pe aproape orice telefon si va fi intotdeauna mai rapid si mai ieftin decat alte browsere mobile.
Opera Mini ruleaza pe platforma Java (J2ME) - BlackBerry, Symbian Series 60, Android, si iOS.

Pe de alta parte, browser-ul Opera Mobile are drepturi depline care foloseste acelasi motor de randare ca versiunea pentru PC. Acest lucru permite suportul pentru caracteristicile HTML5 pentru smartphone-uri si tablete. Cand un utilizator foloseste browser-ul Opera Mobile, acesta poate activa sau dezactiva compresarea website-urilor.

Opera Mobile este disponibil pentru smartphone-uri si tablete Android, tablete PC cu Windows 7, smartphone-uri si dispozitive portabile ce ruleaza Symbian S60, si MeeGo pentru noul anuntat Nokia N9.
Browserele Opera Mini si Opera Mobile sunt disponibile gratuit pe site-ul mobil al companiei precum si prin intermediul BlackBerry App World, Android Market si Apple App Store.

Sursa: itstiri.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More