sâmbătă, 10 decembrie 2011

Windows 8 va rula pe toate PC-urile Windows 7


Microsoft a promis ca cerintele minime de sistem pentru viitorul sistem de operare Windows 8 vor fi la fel sau chiar mai mici decat cele ale lui Windows 7. La fel cum Win7 a avut aceleasi cerinte de sistem ca Vista, Microsoft a decis sa urmeze exemplul si cu noul sau OS.

Din toate acestea intelegem ca Windows 8 ar trebui sa functioneze si pe sisteme care in prezent ruleaza Windows Vista, desi oficialii Microsoft nu au spus acest lucru in mod explicit.
Decizia Microsoft de a nu ridica cerintele nu este deloc surprinzatoare, avand in vedere ca societatea este in curs de dezvoltare o versiune de Windows 8 pentru procesoarele ARM, care sunt mai putin puternice decat procesoarele Intel sau AMD x86 pentru care a fost initial construit Windows.

In plus, conform Microsoft, Windows 8 va fi capabil sa se ajusteze automat in functie de puterea de procesare a PC-ului sau a tabletei pe care ruleaza.
Caracteristici precum efectul de sticla Aero sunt oprite pe sistemele care abia trec de cerintele minime in Windows 7.

Cerintele minime pentru versiunea de 32 biti a Windows 7 sunt: Procesor cu frecventa de 1GHz, 1GB de memorie RAM, 16GB spatiu pe disc disponibil si grafica DirectX 9.
Pentru versiunea de 64 biti, cerintele de sistem cresc dupa cum urmeaza: Procesor cu frecventa de 1GHz, 2GB de memorie RAM, 20GB spatiu pe disc disponibil si grafica DirectX 9.

Sursa: itstiri.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More