vineri, 9 decembrie 2011

Senzorul OmniVision promite smartphone-uri mai subtiri

OmniVision, specialistul de imagini digitale, a venit cu ceea ce pretinde a fi o inovatie in tehnologia CMOS, care permite camere de inalta rezolutie pentru telefoane care ocupa un spatiu semnificativ mai mic. Poreclit OV8850, produsul de top al companiei, este un senzor CMOS de 8 megapixeli pentru smartphone-uri si tablete, care este cu aproximativ 20% mai subtire decat cele disponibile in prezent pe piata oferind in acelasi timp o eficienta energetica imbunatatita si o calitate mai buna a imaginii.

In timp ce exista smartphone-uri pe piata cu senzori cu rezolutie mai mare, majoritatea producatorilor s-au stabilit la 8 megapixeli fiind de parere ca aceasta rezolutie este arhisuficienta pentru imagini de inalta calitate care nu intind capacitatile lentilelor de obicei mici folosite pentru a colecta lumina.
Prin reducerea dimensiunii acestor senzori, OmniVision ajuta producatorii de smartphone-uri sa reduca dimensiunile totale ale dispozitivelor.

In ciuda dimensiunilor sale reduse, senzorul dispune de niste caracteristici avansate inclusiv expunere in rand pentru video si fotografii High Dynamic Range, scala integrata, inregistrare Full HD 1080p, si un senzor de temperatura pentru corectarea imaginii.

O monstra a senzorului OV8850 va fi prezentata la sfarsitul acestei luni, cu o productie in masa care ar trebui sa inceapa la inceputul anului 2012. Pana acum, nici un producator smartphone nu a fost prezentat ca un partener pentru aceasta tehnologie.


Sursa: itstiri.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More