sâmbătă, 10 decembrie 2011

FakeAV Cleaner detecteaza programele pretinse antivirus




G Data a inregistrat o crestere semnificativa a programelor pretinse a fi solutii antivirus, cunoscute sub numele de “scareware”.
Ultimele 15 luni au aratat o crestere de 35% a acestor programe care nu au functionalitati de protectie si pot fi chiar periculoase. Dupa instalare, programul contrafacut il informeaza pe utilizator ca exista o infectie in sistem, chiar daca acesta nu este de fapt afectat.

Pentru “dezinfectarea” computerului, programul ii ofera utilizatorului posibilitatea de a achizitiona “versiunea completa”. G Data pune la dispozitia utilizatorilor un tool gratuit care elimina cele mai des intalnite programe “fake AV” ce apartin familiei “System tool”; acesta poate fi descarcat de pe: https://www.gdata.de/?eID=PushFile&dl=1a60458cc9%3AAFIIDQM%3D

Cum se instaleaza G Data FakeAV Cleaner:
Este realmente imposibil sa elimini un program scareware de pe un sistem fara a avea la dispozitie un tool extern. In plus, procedurile prin care este creat “System tool” impiedica stergerea manuala. G Data FakeAV Cleaner ofera tot ceea ce este necesar pentru a elimina aceste programe din sistem. Instalarea consta in efectuarea a 4 pasi simpli:

1) Descarcati G Data FakeAV Cleaner de pe website-ul G Data: https://www.gdata.de/?eID=PushFile&dl=1a60458cc9%3AAFIIDQM%3D
2) Daca descarcarea are loc pe un alt sistem decat cel infectat, fisierele de conectare vor fi transferate pe sistemul afectat.
3) Rulati fisierele de conectare G Data FakeAV Cleaner. Fisierul este numit "svchost.exe".
4) Reporniti computerul pentru a finaliza instalarea.


G Data ofera sfaturi pentru evitarea infectarii cu scareware:
Pentru a proteja PC-ul si datele pe care le contine, G Data recomanda sa instalati o solutie de securitate actualizata regulat si care are un filtru HTTP.
• Descarcati software doar de pe site-uri ale producatorilor sau de pe portaluri de download de incredere.
• Actualizati sistemul de operare si browserul in mod constant.
• Ganditi-va de doua ori inainte de a accesa un link, riscati sa fiti redirectionati pe un website care distribuie scareware.
• Daca receptionati mesaje de tip pop-up, verificati atent ortografia si gramatica, puteti deveni victima unei tentative de frauda.

Vizitati G Data SecurityBlog pentru mai multe informatii: http://blog.gdatasoftware.com/blog/article/fakeav-scams-do-not-stop.html

Sursa: itstiri.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More