sâmbătă, 10 decembrie 2011

Microsoft dezvaluie primele detalii Windows 8


Microsoft a devaluit primele detalii ale viitorului sistem de operare al companiei, iar primul lucru sesizabil este ecranul de start, care seamana cu Windows Phone Live. Scopul Windows 8 (care este doar un nume de cod) este de a fi un sistem de operare care sa ruleze pe PC-uri obisnuite sau pe tablete. Asadar, Windows 8 va rula doua tipuri de aplicatii: o aplicatie Windows standard si o aplicatie mobile-like scrisa in HTML5 si JavaScript, Microsoft sustinand ca este "o noua platforma".

Toate aplicatiile pot fi vizualizate in aceasta interfata a utilizatorului in care se pot observa influentele platformei Windows Phone. Asa cum putem observa in clipul video demo de mai jos, animatiile, gesturile, si multitasking-ul merg foarte bine. In plus, necesita mai putine resurse decat Windows 7. Noua interfata a sistemului de operare este de fapt doar un skin peste Windows.

Restul clasicului Windows este inca acolo, insa a fost ajustat pentru a fi mai prietenos cu touchscreen, asadar aplicatiile Windows obisnuite vor merge cu touch sau tastatura/mouse. Ideea de a rula aplicatii Windows complete pe o tableta nu este una rea, dar arata destul de ciudat in practica.
Windows 8 va veni impreuna cu browser-ul Internet Explorer 10.

Vom vedea mai multe in Septembrie, cand va avea loc conferinta Microsoft's Build.

Sursa: itstiri.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More